ГТС України у 2019 році

Результати роботи ГТС України за 2019 рік

АТ «Укртрансгаз» інформує про результати роботи української газотранспортної системи відповідно до оперативної інформації Центрального диспетчерського департаменту, за 2019 рік:

ТРАНЗИТ

Обсяги транспортування газу територією України з Російської Федерації до європейських країн і Молдови становлять 89,6 млрд куб. м, що більше на 3%, або на 2,8 млрд куб. м у порівнянні з аналогічним показником за попередній рік.

ПСГ

До підземних сховищ було закачано 13,1 млрд куб. м газу, що більше на 34%, ніж протягом 2018 року. Відбір з ПСГ зменшився на 25% і склав 8,0 млрд куб. м газу.

Станом на 01 січня 2020 року, в ПСГ України накопичено 18,9 млрд куб. м блакитного палива. Це на 36% більше, ніж рік тому.

ІМПОРТ

Станом на 01 січня (четверту зиму) Україна вже протягом 1496 днів не імпортує газ для своїх потреб з Росії. За цей період обсяги газу надходили виключно з країн ЄС.

В 2019 році в Україну імпортовано 14,2 млрд куб. м блакитного палива, що більше на 35% від аналогічного минулорічного обсягу.

ВИДОБУТОК

Надходження природного газу в ГТС від газовидобувних підприємств України у 2019 році склали 20,7 млрд куб. м, що на 1% менше за позначку попереднього року.

СПОЖИВАННЯ

Українським споживачам всіх категорій з початку року протранспортовано магістральними газопроводами 26,4 млрд куб. м газу*, що на 7% менше аналогічного показника 2018 року. Загальне використання газу для виробничо-технологічних витрат (ВТВ) – зменшилося на 8% і нараховує 3,4 млдр куб. м** природного газу.

*Показник споживання газу Україною вказано без урахування обсягів газу для ВТВ.
** Показник загального використання газу для ВТВ включає обсяги технологічного газу для потреб Укртрансгаз, Укргазвидобування, Укрнафта, Чорноморнафтогаз, але без обсягів ВТВ операторів ГРМ, приватних видобувних підприємств та інших.

Укртрансгаз

Може зацікавити

ЄС не проводитиме переговорів з РФ щодо продовження транзиту газу через Україну